Hem » Hotell » Hotell i Peking
Om Peking

Peking är, förutom huvudstad i Folkrepubliken Kina, ett av landets fyra storstadsområde. Detta betyder att Peking har samma administrativa ställning som en provins.

Många av världens största sevärdheter ligger i Peking. Förutom den kinesiska muren, som ligger en bit utanför Peking, finns här i staden Himelska Fridens Torg, och inte långt därifrån den förbjudna staden. Mellan 1422 och 1912 var det landets regeringssäte. Palatset, som egentligen är flera små palats, sägs bestå av 9 999 och ett halvt rum. Ett palats med 10 000 rum hade varit att förolämpa himlen.

För den som är mer intresserad av moderna sevärdheter rekommenderas ett besök till Nationalteatern. Den är formad som ett ägg och kan ta 6500 åskådare. Teatern är byggd i materialet titaium och glas. Den är omgiven av en konstgjord sjö och invigdes så sent som år 2007.

Under en semester i Peking väljer de flesta att bo på hotell i stadsdelen Dongcheng. De flesta av stadens sevärdheter finns här, för den som är intresserad finns det bra shopping. I Dongcheng finns det nästan femhundra hotell att välja bland i olika prisklasser och standarder.


Karta över Peking
Se större karta

Resmål
Incheckning
Utcheckning


Vi har väldigt få inlagda hotell i den här staden, prova att söka efter fler hotell i rutan ovanför.

Billiga hotell i Peking

Sortera efter: