Hem » Hotell » Hotell i Mallorca
Om Mallorca

De första invånarna kom till Medelhavsön Mallorca redan 4000 år f.Kr. Idag har ön ett fast invånarantal på dryga 860 000 invånare. Av dessa bor dryga 375 000 i huvudstaden Palma.

Även om Mallorca är känt för sol och bad, så finns det väldigt många platser som är värda att besöka under vistelsen. Mallorca är en perfekt ö för de som tycker om historia och kultur.

I närheten av Esporales ligger La Granja. Gården är från 1200-talet och när det ombildades till ett folklivsmuseum hämtades inspiration från Skansen i Stockholm.

Konstnären Joan Miró och hans hustru levde 30 år på Mallorca. Deras hem där de skapade sina verk har idag blivit ett museum. Det går dock inte att komma in i deras hem och ateljé, utan de får ses utifrån då det står kvar som det lämnades vid Joan Mirós död. Inte långt därifrån finns ett konstmuseum med 6000 av hans verk.

Det finns nästan 700 hotell i olika prisklasser med olika standard utspridda över ön. Det bästa är att bestämma var på ön man vill bo, för att sedan bestämma vilken typ av hotell. Här finns allt från budgethotell till slott. Över 300 av hotellen ligger längs kusten.


Karta över Mallorca
Se större karta

Resmål
Incheckning
Utcheckning


Vi har väldigt få inlagda hotell i den här staden, prova att söka efter fler hotell i rutan ovanför.

Billiga hotell i Mallorca

Sortera efter: