Hem » Hotell » Hotell i Idre
Om Idre

Känd som vintersportort och med härliga anläggningar som Idre Fjäll, erbjuder Idre en hel drös av aktiviteter, såväl sommar som vinter. Här finns fantastisk skid- och brädåkning, både för de som föredrar en utmanande brant utförstur och de stunder då det blir dags för en tankestund på längdskidorna. Utöver åkningen finns det möjligheter till isfiske, iscart, hundspann och isklättring.

Kring Idre bedrivs dessutom renskötsel i Sveriges sydligaste sameby, Idre sameby. Här är de historiska rötterna djupt förankrade och arkeologisk forskning tyder på en kultur som går nästan längre tillbaka än den germanska. För de som gillar fart på plan mark finns det all möjlighet att ge sig ut på en dagsutflykt på skoter, något fler och fler börjar upptäcka. I området finns det över 140 mil preparerade skoterleder.

Ägd av paret Tarr, båda krögare från högaktade områden i London, stoltserar Knappgården med en drömskt hänförande gård för såväl konferenser som enskilda besökare. Med ett tiotal rum erbjuds här tillgång till bastu, bordtennis och dart, utöver närheten till underbara Fulufjällets Nationalpark och Sveriges högsta vattenfal Njupeskär.

Samegården erbjuder boende av flera olika standarder, från fullutrustad lägenhet för ett hem utanför hemmet, till hotellstandard och enklare. Paket med frukost, lunch eller lunchpaket finns att välja till och på kvällen öppnar Samegården stolt portarna till Idres enda samiska restaurang.

I grannorten Grövelsjön, inom samma kommun, finns det fyrstjärniga helpensionsboendet Storsätra Fjällhotell. Med vandringsleder och skidspår utanför porten och badtunna och relaxavdelning efter en lång dag, finns här ett koncept som håller hela semesterveckan ut.


Karta över Idre
Se större karta

Resmål
Incheckning
Utcheckning


Vi har väldigt få inlagda hotell i den här staden, prova att söka efter fler hotell i rutan ovanför.

Billiga hotell i Idre

Sortera efter: