Hem » Hotell » Hotell i Kiruna
Om Kiruna

Uppe i Lappland ligger det sprakande vackra Kiruna. Här gnistrar snön om vintern, och det finns möjligheter att skåda vackert norrsken eller ta in på ICEHOTEL, det spännande och vackra ishotellet. Njut en samisk lunch och ta en skotertur på dagen, för att sedan samlas i värmen med något varmt att äta och kallt att dricka på kvällen. Det finns guidade turer till visningsgruvan LKAB InfoMine för den som förbokar, där besökare får uppleva autentisk gruvmiljö och spännande utställningar med bildspel.

I Kiruna varierar boendemöjligheterna på vintern och sommaren på ett spektakulärt sätt. Ishotellet ICEHOTEL, Jukkasjärvi, är gjort av tusentals ton av snö och is och har blivit ett omåttligt populärt och omdiskuterat ställe att bo på. Allt är förgängligt, inklusive de konstutställningar som tar plats på hotellet, så besökaren kan njuta av att veta att inget kommer att vara exakt detsamma under nästa säsong.

Under sommaren finns det istället möjlighet att bo i tält, mitt i friska luften, men den som föredrar tak över huvudet och nära till staden kan ta in på t.ex. Hotel Arctic Eden. Hotellet ligger centralt beläget i staden och erbjuder samisk konst i en härligt rustik miljö.


Karta över Kiruna
Se större karta

Resmål
Incheckning
Utcheckning


Vi har väldigt få inlagda hotell i den här staden, prova att söka efter fler hotell i rutan ovanför.

Billiga hotell i Kiruna

Sortera efter:
Hotel Bishops Inn Kiruna


Från 0 SEK
Adress: Föreningsgatan 6
Scandic Ferrum


Från 1025 SEK
Adress: Lars Janssonsgatan 15