Hem » Hotell » Hotell i Lund
Om Lund

Den anrika universitetsstaden Lund har mycket att berätta för den nyfikne besökaren. Varje år kommer flera busslaster med turister för att ta del av Lunds mytomspunna Domkyrka, med jätten Finn kramandes en pelare i den nedersta salen, och för att guidas genom Lunds vindlande gator. De som vågar kan gå en spännande spöktur genom staden på kvällen, för att få höra de glömda berättelserna om Lunds mörkare sidor. Lund har också många gröna och vackra områden, såsom stadsparken och Lundagård, där många student satt sig på en filt genom åren, för att njuta en spartansk picknick under de lummiga kronorna. Varför inte besöka botaniska trädgårdens härliga grönområden och ta en titt i växthusens spännande utställningar?

Den konst- och kulturintresserade I Lunds konsthall och på Kulturen ställs det ut ständigt aktuella utställningar, både tillfälliga och permanenta. På Kulturen finns också ett flertal vackra historiska byggnader att beskåda.

Det finns olika boenden för övernattande i staden, från vandrarhemmet tåget, som är gamla SJ-vagnar omgjorda till ett unikt vandrarhem, till anrika Grand Hotel, eller bara ”Grand”. Det senarenämnda ligger verkligen i stadens mitt, precis vid det grönskande bantorget, och erbjuder sina gäster exklusivt boende i en klassisk miljö. Hotellet har på bottenvåningen en välberyktad restaurang, där svårslagna trerättersmiddagar serveras på kvällen och en högsta klassens räkmacka serveras på morgonen.

Något utanför staden ligger First Hotel Planetstaden, ett modernt fyrstjärnigt hotell, vilket erbjuder rum och bäddar med god komfort för den som inte lika mycket värdesätter övernattning i centrum.

Knappt hundra meter från centralen finner besökare även hotell Lundia, Lunds designhotell, trevligt beläget längs en av lunds många mindre gatstensbeklädda gator.


Karta över Lund
Se större karta

Resmål
Incheckning
Utcheckning


Vi har väldigt få inlagda hotell i den här staden, prova att söka efter fler hotell i rutan ovanför.

Billiga hotell i Lund

Sortera efter:
Ibis Lund


Från 560 SEK
Adress: Foerhandlingsvaegen 4
Hotel Djingis Khan


Från 729 SEK
Adress: Margaretavaegen 7
Stayat Lund


Från 965 SEK
Adress: Laboratoriegatan
Scandic Star Lund


Från 976 SEK
Adress: Glimmervaegen 5
Hotel Concordia


Från 1039 SEK
Adress: Stalbrogatan 1
Grand Hotel - Lund


Från 1097 SEK
Adress: Bantorget 1
Hotel Lundia


Från 1235 SEK
Adress: Knut Den Stores Torg 2