Hem » Hotell » Hotell i Örebro
Om Örebro

Känt från början av 1900-talet för sina skofabriker, har numera Örebro fortfarande ett rykte som industristad. Låt dig dock inte luras av det, då det är en vacker garnisonsstad med flera historiska byggnader och monument. Däribland Örebro slott, vars grund härstammar från 1300-talet. En mer nutida byggnad är Svampen, vattentornet i norra delen av staden, från vilket besökare kan blicka ut över hela Örebro och Närkeslätten. För friluftsentusiasten finns det, inte långt från centrum, friluftsbadet Gustavsvik. Här kan man även campa under de varmare årstiderna. Under sommaren finns det ett flertal badplatser vid Hjälmarbaden, och under vintern finns det utmärkta skridskoåkningsmöjligheter på sjön.

Mitt i staden ligger Clarion Hotell, med en uppfriskande internationell atmosfär genom de olika stilarna på inredningen i rummen, baren och möjligheterna till avslappning i spa-/relaxavdelningen. Hotellet ligger mitt på Kungsgatan och erbjuder fullt utrustade rum med allt från luftkonditionering till espressomaskin i De Luxe-rummen.

För en ”design utöver det vanliga” finns det även det centralt belägna hotellet Behrn hotell, som ligger på Stortorget. Hotellet är fyrstjärnigt och familjeägt, och har tillsammans med Örebro Konsthall gjort sina minisviter till konstrum. Konsten är utvald av konsthallen, och är till salu för gäster som gärna tar med sig en speciell souvenir hem från sitt besök.

Ett mindre hotell, med mysig atmosfär, är Hotell Göta, som erbjuder personlig service och prisvärt boende. Med bara ett tjugotal rum ligger hotellet nära Örebro Slott, och gäster har gångavstånd till stadens alla delar.


Karta över Örebro
Se större karta

Resmål
Incheckning
Utcheckning


Vi har väldigt få inlagda hotell i den här staden, prova att söka efter fler hotell i rutan ovanför.

Billiga hotell i Örebro

Sortera efter:
Elite Stora Hotellet Örebro


Från 549 SEK
Adress: Box 293
Ibis Örebro


Från 610 SEK
Adress: Stenbackavaegen 2
Quality Hotel Örebro


Från 712 SEK
Adress: Boglundsgatan 2
Scandic Örebro Väst


Från 775 SEK
Adress: Vaesthagagatan 1b
Clarion Hotel Örebro


Från 1014 SEK
Adress: Kungsgatan 14
Scandic Grand Hotel


Från 1015 SEK
Adress: Fabriksgatan 21-23